۱۳۹۳ مهر ۱۶, چهارشنبه

فعال شدن بهره برداران سیاسی از باورهای دینی


دوست نادیده اینترنتی پستی به این مضمون گذاشته بود :
قسمتی از آن : 
" ... اخیرا فعالیت بنی صدر گسترش بیشتری در فیس بوک یافته است و ایشان اسلام را همسو با دمکراسی میداند.این مسئله مورد بررسی این مقاله است
در مورد قاطی کردن دین با سیاست در نزد اصلاح طلبان و بنی صدر و ...
من نمیدانم چرا درجایی با کمک حقوق بشر و دمکراسی بدون هیچ گونه شک و تردیدی نسبت به ادعاهای دینی میتوان همین نتیجه سیاسی و حقیقتی را گرفت ، عده ای میایند دنیای سیاست را با مذهب پیوند میزنند.بنظرم این کار نوعی ارتجاع و عقب زدن سکولاریسم است.شیطان و آخرت و ...مربوط به اسلام چه ربطی به مبارزه سیاسی دارد.آن هم اسلامی که یک دین سازمان یافته است و دکان سیاسی است خودش.مگر ندیدید که بازرگان این راه را رفت شد نردبان ترقی استبداد و ملایان.چون راه برای تحمیق توده ها باز کرد .مردم میگفتند استاد دانشگاه اسلام را قبول دارد و خمینی هم که مبارز بزرگی است پس اسلام بر حق است و این در واقع تحمیق توده ها بود.اقای بنی صد راز این وضع هنوز درسی نگرفته است ... "
در پاسخ : 
کادر سازی و فعالیت تشکیلاتی "زمان بر" و "زمان سوز" است ،
این گونه فعالیت ها معمولا مصداق "دیگران کاشتند و ما خوردیم ، ما بکاریم دیگران بخورند" می باشد . بنابراین گذشت و ایثار و از خودگذشتگی بسیاری طلب می کند .
در حالی که برانگیختن عده ای از مردم با شناخت رمز و رموز برانگیختگی آنان معمولا به نتایج زود بازده منجر می گردد .
گروه های سیاسی و سیاست مداران برخلاف گروه های اجتماعی و فعالان اجتماعی ، طالب قدرت هستند و در نتیجه روش هایی را انتخاب می کنند که زودبازده باشد .
هیجانات و اختلالات عاطفی که با مفاهیم و اسطوره های دینی مذهبی قابل برانگیختن هستند می تواند به عنوان انرژی روانی و موتور محرک ، منشا ، بسیاری از حرکت های اجتماعی قرار گیرد .
سوای اینکه تعمیق و کاربرد این روش ها به چه آثار و عواقبی خواهد انجامید ، سیاستمداران فرصت بهره برداری از این سرمایه را از دست نخواهند داد .
این افراد پیش خودشان تحلیل می کنند :
وقتی می توان توده های بدون ادعا و گیج جامعه را با چند جمله و عبارت ساده تا سرحد مرگ به دنبال خود کشاند چرا از نخبگان و تحصیل کردگان استفاده شود که هر یک برای خود تز ، راه ، روش و ادعایی دارند .
غیر اخلاقی بودن این روش از آن جایی که نهادهای اجتماعی قدرتمندی نیز به این کار اشتغال داشته و دارند ، هنوز چندان در اذهان عمومی مورد توجه و تنفر قرار نگرفته است .

هیچ نظری موجود نیست: