۱۳۹۴ اسفند ۱۲, چهارشنبه

آیا شرکت در "نمایش انتخابات" تفسیری دارد ؟

این توضیح (پرسش و ابراز نظر ) را برای دوست ارزشمندی نوشتم ، با خودم گفتم "به اشتراک بگذارم" .
دوست  عزیز :
گمان می کنم هیچ گاه ملت نتوانند با آخوند همراه و همگام شوند ،
این البته بخاطر محدودیت های خلقی رفتاری آخوند است نه ملت . 
 علت این که امروزه آخوند حکومت می کند ، نه مردمی شدن آخوند بلکه تصعید ، والایش و تقدیس "زور" ی است که پشت سر آخوند قرار گرفته است .
در برهه ای از زمان "زور پشتیبان آخوند" میان جمع موثری از مردم قداست یافت و این ساختار و سازوکار میراث همان برهه می باشد .
همان گونه که در مشروطه "زور و فشار" پشتیبانِ مشروطه قداست یافت ، چنانکه مردم ولی فقیه بالقوه ای ( شیخ فضل الله نوری ) را  بر دار کردند و آب از آب تکان نخورد ! ، یا آن گونه که می گویند در دوران رضا شاه "چادر از سر زنان کشیدند" و باز هم آب از آب تکان نخورد ( العهده علی الراوی ! ) .
عده ای از مردم همواره در هر کارناوالی شرکت خواهند کرد ، حتی اگر نفع مشخصی برای آن ها نداشته باشد ، حداقل از لحاظ ذهنی آسایش و آرامش بیشتر و نگرانی کمتری خواهند داشت.
بر مبنای مطالعات معتبر نورو سایکولوژی : انسان ها نمی توانند مدت زمان طولانی را در حالت مخالفت و دشمنی به سر ببرند ، شاید علت این که سیاسیون حرفه ای و عناصر غیر مولد ، آنارشیست ها و شخصیت های ضد اجتماعی که در کشور ما خود را "انقلابی"  می نامند ، دچار توهمات و هذیان ها و حداقل خلق و خوی پارانوئیدی می گردند همین باشد .  
همیشه موافق !  ، ممتنع ، مستمع آزاد ، ریلکس !
به همین دلیل شاید برخی فعالان عرصه های سیاسی و اجتماعی زمان انتخابات را فرصت مناسبی برای تشدید فعالیت های سیاسی (البته نه مشارکت در نمایش رژیم ) می بینند ، زیرا توده و بدنه اصلی مردم در زمان های دیگر توجه چندانی به مسائل سیاسی ندارند ، زیرا نمی خواهند بالانس و تعادل روحی که در زندگی روزمره شان به شدت بدان نیاز دارند را بر هم زنند . 
این چرخه معیوب تا زمانی که تحصیل کردگان (دانش آموختگان و نیروهای مولد ماهر ) جامعه ما اعتماد به نفس کافی برای همفکری ، همراهی ، همآهنگی و همکاری با یکدیگر برای اداره کشور خودشان (دست کم گفتگو میان خودشان !) پیدا کنند ادامه خواهد داشت .
همان گونه که از :پارک رفتن مردم ،تعویض کارت ملی شان ،یارانه گرفتن شان ، قلیان کشیدن شان ، ...
نمی توان پیشگیری نمود از رای دادن عده ای نیز نمی توان ( حتی با منطق و استدلال ) پیشگیری کرد .
در هر حکومتی عده ای دقیقا مطابق منویات و خواسته های حاکم ( بی کم و کاست ) رفتار خواهند نمود و این هم از نیاز روانی آنان سرچشمه می گیرد .
نمی دانم آیا می توان این رفتار را برای اش تفسیری قایل شد ؟ ،
برای این که پارامتری را ، متغیری را ، در محاسبات دخالت دهیم بایستی آن متغیر مقادیر متفاوتی به خودش بگیرد ، وقتی متغیری همواره یک مقدار ثابت داشته باشد آن گاه به یک جزء ثابت معادله تبدیل خواهد شد . 
نمی دانم ، جدا کردن این جزء ثابت در معادله رفتار اجتماعی مردم را از چه کسی باید مطالبه یا درخواست نمود ؟ 

هیچ نظری موجود نیست: